headerlogo2

Dit artikel is overgenomen uit Verwachting nr. 76 december 2015. Een uitgave van de stichting De Heraut.

Engelen en natuurwezens

In de meeste landen ter wereld kent men ze nog: de natuurwezens. Met vele verschillende namen worden ze aangeduid: kabouters, gnomen, kobolden, elfen, nimfen, eenhoorns, salamanders, sylfen, undinen, wortelwezens, dwergen, vuurgeesten en ga zo maar door.

In de meeste landen worden ze nog steeds als een vanzelfsprekende realiteit gezien, met name in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Alleen in Europa en Noord-Amerika is men hen steeds meer gaan zien als fantasie of als sprookjesfiguren.

Dit artikel is overgenomen uit Verwachting nr. 65 december 2012. Een uitgave van de stichting De Heraut. Zie ook www.stichtingdeheraut.nl en www.orbslr.net

Roland en Lieke Schwaiger, een Oostenrijker en een Nederlandse, hebben een tijdlang samen in Nederland gewoond. In die tijd bezochten ze ook onze themadagen in Amersfoort.
Later verhuisden ze naar Oostenrijk, waar ze midden in de majestueuze bergwereld gingen wonen. Het is een wereld die zo volkomen anders is dan de wereld die we hier in Nederland ervaren.
Daarom betekende hun verhuizing naar Oostenrijk ook een overgang vanuit de hectiek en stress die onze Nederlandse samenleving eigen is, naar de serene stilte van de bergen waar de geestelijke wereld haast tastbaar aanwezig is.